Välkommen till vår nya hemsida

Vi är så glada över att äntligen kunna visa upp vår hemsida. Här kan du läsa mer om stiftelsen, vårt syfte och ändamål, skicka in en ansökan till stipendiet samt hålla dig uppdaterad om sådant som är aktuellt för stiftelsen J.C.E. Nolleroths Donationsfond. Varmt välkommen hit!

Kort om stiftelsen
Våra barn och ungdomar är framtiden och vi är av övertygelsen att alla barn ska få det stöd och den hjälp som behövs för att bli den bästa versionen av sig själva. Stiftelsen J.C.E. Nolleroths Donationsfond stöttar barn och ungdomar med fysiskt eller psykiskt handikapp såväl som föreningar och organisationer som har till uppgift att stödja dessa barn och unga. Vi är ärade över att få möjlighet att hjälpa de unga, såväl som deras familjer och verksamheter som dagligen stöttar och hjälper. 

Historien bakom stiftelsen
Stiftelsen fick liv genom en kvinna vid namn Selma Andersson. Den 11 april 1889 signerade hon det testamente som beskrev Stiftelsen J.C.E. Nolleroths Donationsfond och dess syfte och ändamål. Sedan hennes bortgång har stiftelsen hjälpt barn och ungdomar i Sverige. Ansökan till stipendier kan göras när som helst under året av såväl privatpersoner som föreningar och organisationer. Medel delas ut löpande.

Rulla till toppen