Om oss

Vi arbetar för att underlätta vård och fostran för barn & ungdomar.

 

I över 100 år har stiftelsen J.C.E. Nolleroths Donationsfond ägnat sig åt att ge stöd till barn och ungdomar med fysiska eller psykiska funktionsvariationer. Det är med stor ära vi bidrar till att stödja dessa unga individer, deras familjer samt de verksamheter som varje dag arbetar för att göra en verklig skillnad.

Privatpersoner

Du som privatperson kan ansöka om en donation för att på något sätt underlätta vård och fostran av barn med fysisk eller psykisk funktionsvariation. 

Alla möjliga funktionsvariationer

Vi gör ingen skillnad på funktionsvariationer. Vare sig de är fysiska, psykiska eller hur de ter sig. Stiftelsen gör nytta där det behövs som mest. 

Föreningar & organisationer

Donationer utdelas till föreningar och organisationer vars uppgift är att stödja barn och ungdomar med fysisk eller psykisk funktionsvariation. 

För vård och fostran

Donationer ges inte för att stödja allmän verksamhet eller sådant som faller inom socialtjänstlagen. Stiftelsens ändamål stödjer barnens vård & fostran.  

happy-family-mom-dad-and-son-hugging-outdoors-on-2023-11-27-05-05-50-utc (1)

J.C.E. Nolleroths Gör Skillnad.

Under många år har stipendiet hjälpt barn, ungdomar, familjer, föreningar och organisationer. Vårt arbete är viktigt och vi gör skillnad.

0

Vi har delat ut donationer som gynnat barn och ungdomar i över 100 år.

0

Totalt har vi givit mer än 250 donationer för vård och fostran.

Ett uppdrag med ett
större syfte.

Kvinna i rullstol sitter tillsammans i en park

"Stiftelsens ändamål är att den disponibla avkastningen skall användas till behövande barn och ungdomar samt till föreningar och organisationer, vilka har till uppgift att stödja barn och ungdomar med fysiskt eller psykiskt handikapp. I det senare fallet bör medlen användas till objekt, vilka direkt underlättar dessa barns vård och fostran, således ej till föreningarnas och organisationernas allmänna verksamhet."

Stiftelsen fick liv genom en kvinna vid namn Selma Andersson. Den 11 april 1889 signerade hon det testamente som beskrev Stiftelsen J.C.E. Nolleroths Donationsfond, dess syfte och ändamål. Sedan hennes bortgång har stiftelsen hjälpt barn och ungdomar. Ansökan till stipendiet kan göras av såväl privatpersoner som föreningar och organisationer. Medel delas ut två gånger per år, vår och höst.

Skicka ett meddelande

Om du har frågor eller funderingar kring stiftelsen, arbetet vi utför eller våra donationer ber vi dig att fylla i formuläret till höger. Vi besvarar ditt meddelande så snart vi kan. 

 

Vi ser fram emot att höra från dig!

Home Page Form
Rulla till toppen